LDV Feight

Leonardo Da Vinci Feight (LdVFeight) is een website voor een project in opdracht van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en Quarter Mediation. Er werken in totaal 6 partners mee aan het project uit verschillende landen.

Het project “De 8 oplossingen voor het bestrijden van voortijdig schoolverlaten in het beroepsonderwijs” is bedoeld om een ​​sterk en zichtbaar signaal te geven aan het Europese beroepsonderwijs. Uit onderzoeken worden een aantal mogelijke oplossingen voorgesteld voor het verminderen van het aantal voortijdige schoolverlaters in het beroepsonderwijs.

Het belangrijkste doel van het project is het identificeren van de belangrijkste factoren van het voortijdig schoolverlaten in het beroepsonderwijs, om drop-outs te verminderen door het verhogen van de motivatie van studenten en hen te helpen aan te passen aan het “Lifelong Learning Society”. Het project zal zich richten op leerkrachten die werken met de sstudenten en groepen met een verhoogd risico op voortijdig schoolverlaten, zoals kinderen met een sociaal-economisch kansarme achtergrond, met een migrantenachtergrond of speciale onderwijsbehoeften. Docenten van groepen studenten zoals deze, vereisen veel soft skills ter ondersteuning om het te begrijpen en de leerlingen te motiveren  om hun verplichte opleiding voort te zetten, zodat ze een diploma, kwalificatie of certificaat krijgen. Het is ook noodzakelijk om het bewustzijn van de schoolleiders en beleidsmakers op het gebied van beroepsonderwijs en-opleiding met betrekking tot het huidige probleem van voortijdig schoolverlaten te bouwen.

Het consortium bestaat uit 6 partners uit 4 landen: 3 van de EU (Nederland, Italië, het Verenigd Koninkrijk) en een kandidaat-lidstaat (Turkije). De structuur van het consortium is divers en inclusief (een instelling voor volwasseneneducatie, een vrijwilligersorganisatie, een centrum voor drop-outs, regionale overheden en een media productiebedrijf).

 

Bezoek de wesbite op http://www.ldvfeight.eu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie